NL3 #IGUALTATSCONNECT

Arriba la primera sessió del Cicle sobre Interseccionalitat a la ciutat!

Per donar inici a aquest Cicle, comptarem amb la participació de Lucas Platero qui és doctor en Ciències Polítiques i en Psicologia; les seves línies de treball inclouen la sexualitat no normativa, les interseccions de les diferents formes d’exclusió i la pedagogia transformadora. Entre les seves publicacions s’inclouen els llibres “Interseccions. Cossos i sexualitats en un carreró sense sortida”, “Trans*exualidades”, “Por un Chato de Vino” i “Barbarismes queer”. En l’actualitat dirigeix ​​una línia sobre Estudis Trans* a Edicions Bellaterra.

El taller “Interseccionalitat. Què és i com la podem posar en pràctica?” es realitzarà el proper 26 de setembre per donar introducció al concepte de interseccionalitat, i generar una reflexió sobre com aquest concepte és aplicable a les polítiques públiques. D’altra banda s’abordarà l’eix de diversitat funcional per poder exemplificar intervencions que incorporin una perspectiva interseccional, aconseguint així un espai de teoria i coneixement, dinàmiques i treball en grups i una posada en comú general.

A continuació podràs trobar alguns articles de referència sobre la sessió pròxima a realitzar:

• Coll-Planas, G. y Cruells, M. (2013). “La puesta en práctica de la interseccionalidad política: en el caso de las políticas LGBT en Catalunya”, en Revista Española de Ciencia Política, Núm. 31, 153-172.
• Platero, R. Lucas (2014). Metáforas y articulaciones para una pedagogía crítica sobre la interseccionalidad. Quaderns de Psicologia, 16(1): 55-72. http://dx.doi.org/10.5565/rev/qpsicologia.1219
• Platero, R. Lucas (ed.) (2015). Intersecciones. Cuerpos y sexualidades en la encrucijada. Barcelona: Bellaterra.
• Sordo Ruz, Tania (2017). Guía sobre discriminación interseccional. El caso de las mujeres gitanas. Materiales de Trabajo 68. Madrid: Departamento de Igualdad y Lucha contra la Discriminación de la FSG.

Recorda que pròximament serà pujat al web el registre de vídeo de la sessió.

Vine i participa-hi!