Terrassa commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol

L’efemèride es recordarà en la majoria de partits que es jugaran aquest cap de setmana a la ciutat

Terrassa se suma aquest cap de setmana a la commemoració el Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol, com ja va fer l’any passat per primera vegada. L’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració de l’Associació de Clubs de Futbol de Terrassa i Comarca (ACFTC) i el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa (CEVOT), ha engegat una campanya per encoratjar a jugadors i jugadores, famílies, equips tècnics, esplais i ciutadania contra la discriminació homòfoba a l’esport i, en particular, al futbol, coincidint amb aquesta efemèride (19 de febrer).

Al llarg de tot el cap de setmana, abans de la majoria dels 162 partits que es jugaran, es desplegarà una pancarta amb el lema ‘El futbol contra l’homofòbia’. Ho faran els clubs adherits a l’ACFTC, i també es farà als diferents partits que es disputaran al Poliesportiu de Ca n’Anglada i als que organitza el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa a l’Àrea Olímpica. A més, als diferents espais de joc es repartiran més de 4.000 fulletons informatius sobre la importància de no admetre actes homòfobs a l’esport i més d’un miler de cordons amb la bandera irisada, que representa el col·lectiu LGTBI, i que molts i moltes dels jugadors i jugadores lluiran a les botes durant els partits d’aquest cap de setmana.

Altres activitats
A més, ahir dimecres a la tarda l’INSOC Guadalhorce va acollir un taller sobre diversitat sexual i de gènere adreçat a joves de l’esplai, a càrrec de l’associació Conexus, i avui dijous, a les 18 h, es faran dos tallers simultanis al Centre Cívic Montserrat Roig impartits pel col·lectiu Lo Relacional i adreçats als 70 joves del Projecte Esportiu de Ca n’Anglada, que gestionen l’Esplai de Can Palet i els Serveis Socials municipals. Servei de Premsa Raval de Montserrat, 14 08221 Terrassa. Tel. 93 739 70 05 premsa@terrassa.cat www.terrassa.cat terrassa.cat facebook.com/ajterrassa twitter.com/ajterrassa El Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol es commemora el 19 de febrer coincidint amb la data de naixement de Justin Fashanu, el primer futbolista professional que va declarar públicament la seva homosexualitat. Fashanu, qui va jugar amb diferents clubs de la Premier League i amb la selecció anglesa, va declarar públicament la seva homosexualitat el 1990. A partir d’aquell moment, va patir tota mena de pressions i mostres de rebuig i menyspreu, i la seva carrera esportiva va anar en davallada fins que, el 1998, es va suïcidar.