L’Ajuntament sensibilitza les empreses perquè contractin persones amb capacitats diverses amb un vídeo

L’audiovisual mostra casos d’èxit i dona consells a les empreses

L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d’Ocupació i l’Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat, ha produït un vídeo destinat a sensibilitzar el teixit empresarial de la ciutat perquè contracti persones amb capacitats diverses. L’audiovisual porta per títol “Empreses que trenquen barreres” i es pot veure al canal de Youtube de l’Ajuntament de Terrassa.

El vídeo, de nou minuts de durada, mostra els casos d’èxit d’Axioma Solucions, empresa vinculada a MútuaTerrassa especialitzada en solucions integrals i serveis de suport en l’àmbit sanitari, i d’Improtec, empresa familiar especialitzada en embalatges i cintes adhesives, ambdues amb treballadors amb discapacitat a la seva plantilla. El clip també explica consells pràctics a les empreses per assolir insercions laborals d’èxit i visibilitza els beneficis de contractar persones amb capacitats diverses de diferents perfils professionals, tant en empreses grans com en petites i mitjanes empreses.
Aquesta acció de sensibilització s’emmarca en el Pla local d’Atenció a les Capacitats Diverses i a l’Accessibilitat 2016-2020, i forma part del treball transversal de l’Ajuntament per millorar la inclusió de les persones amb capacitats diverses en el mercat laboral.

El Servei d’Ocupació disposa d’un servei específic d’inserció a disposició de les empreses que volen incorporar persones amb capacitats diverses. Utilitza una metodologia basada en l’acompanyament d’un orientador/a laboral, qui ofereix, entre altres serveis, assessorament, formació, suport en el lloc de feina, i acompanyament individualitzat i continuat tant a les persones demandants d’ocupació com a les empreses contractants. L’any 2017, 19 empreses del territori van contractar 77 persones amb discapacitat amb la intermediació del Servei d’Ocupació.